mail-lm youtube-lm facebook-lm facebook-lm Följ Länsmusiken
Söndag 9 december kl. 16.00. Kalmar Slott.

Söndag 9 december kl. 16.00. Kalmar Slott.

Vinterfest Bild 2 (kopia)Vinterfest 2018 är Länsmusikens musikaliska gåva till Kalmar län och en musikupplevelse för alla åldrar!

Konserten bjuder bland annat på Christmas Carols – julens omtyckta allsånger från hela världen – musik med Camerata Nordica, solister och körer, dansgrupper från Vimmerby samt brass och komp från vårt län.

Christmas Carols – en sångtradition från renässanstiden.
Traditionen att sjunga carols tillsammans uppkom under renässansen då studenter gick runt under högtider och sjöng för att kunna samla ihop en slant. Många av sångerna som fortfarande sjungs i carols- sammanhang är flera hundra år gamla och skrevs på latinska, franska och engelska. Under åren har olika stämmor vuxit fram men originalmelodin är ofta byggd på traditionella visor. Fortfarande finns det grupper som går runt och sjunger ute under december månad.
Valet att förlägga denna konsert på Kalmar slott var ett medvetet val med anledning av dess anor och som är ett äkta renässansslott! Konserten kan dessutom om vädrets makter är med oss framföras utomhus. Dåtid och nutid möts i vår Vinterfest, där alla är välkomna att sjunga med.

”En konsert för hela Kalmar län” – ett utvecklingsprojekt
Konserten kommer att filmas och ingår i ett unikt utvecklings- projekt för att tillgängliggöra musikupplevelser digitalt för människor som inte kan välja sin delaktighet.

Kontakta Carolina Johansson, producent på Länsmusiken Barn & Unga för information om vilka som har möjlighet att se sändningen.
E-post: carolina.johansson@lansmusiken.se

Fri entré med insläpp kl. 15.30. Begränsat antal platser.
Vid dåligt väder ges konserter i Gröna salen den 9 december kl. 16 samt kl. 18. Besked ges via Kalmar slott och Länsmusikens hemsidor.

Arrangör är Länsmusiken i samarbete med Kalmar Slott, Destination Kalmar, Scenteknik och iTeve.