mail-lm facebook-lm facebook-lm Följ Länsmusiken
Premiär för musikföreningen!

Premiär för musikföreningen!

Thomas,-Pernilla-o-Carolina

En oförglömlig musikupplevelse på Hotell Kronobäck.

Trettondagsafton den femte januari 2019 kommer vi att minnas med glädje. Tack Yvonne Gunnebrant-Österström för initiativet att starta ”Mönsterås Jazz-och Kammarmusikförening”. Det blir spännande att följa föreningens arbete och redan den 12 februari händer det något igen.
Efter en god måltid i restaurangen samlades vi i konferenslokalen där fem duktiga artister bjöd på sig själva och underbar musik. Pernilla Ingvarsdotter, Tomas Björklund Svensson, Carolina Johansson bjöd på sång. Yelena Alleddawi spelade på flygel. Medverkade i konserten gjorde också Yelenas son. Mor och son spelade fyrhändigt på flygel en tango av Piazzolla. Publiken var minst sagt hänförd. Artisterna bjöd på klassiska pärlor från opera till operett. Sången var fantastisk, skådespeleriet likaså men vad som också gav så mycket till publiken var all rolig och spännande information om musiken. Vi blev förda in i handlingen i de olika verken och kunde leva med och förstå.
Som alltid fanns Länsmusikens chef Ingrid Marmvik på plats. Hon tackade Yvonne för initiativet och överlämnade en gåva till föreningen.
Kvällen var inte slut med detta. Yvonne överlämnade gåvor från Timmernabbens Keramik till artisterna och sedan tog Jonas Dominique bas, Mikael Jöback, klaviatur/sång och Mikael Augustsson bandoneon/accordion över. De spelade upp till dans och vi kunde verkligen njuta av skön, blandad musik antingen genom att dansa eller sitta och njuta.
Detta var en fantastisk start för Mönsterås Jazz och kammarmusikförening på Hotell Kronobäck.

/Christel Stensson